Mille Feuille


Ook gekend als Napoleon of Tompoezen. Een lekker zoet dessertje gemaakt van bladerdeeg en banketbakkersroom. Het maken hiervan neemt wel een paar uur tijd maar het is het zeker waard.





Wat heb je nodig: 
maakt ongeveer 6-7

2 vellen bladerdeeg
1 recept Banketbakkersroom
1/2 recept Gestabiliseerde slagroom
1/2 recept Vloeibare fondant

De bereiding:

- verwarm de oven op 200°C
- Snij de bladerdeeg zodat deze in de oven past. snij deze in de lengte in twee of drie, afhankelijk van de dikte, de stroken worden de lagen. 
- leg op een bakplaat met bakpapier
- bak 15-20 min

















- maak de banketbakkersroom 
- wanneer de banketbakkersroom koud is maak de slagroom
- meng de banketbakkersroom met de slagroom

















- Doe dit in een spuitzak
- neem een laag bladerdeeg en spuit hier een laag van het mengsel op
- herhaal dit tot je drie lagen hebt. leg de bovenste vel bladerdeeg ondersteboven zodat de gladde kant de bovenaan is
- vries dit in de vriezer voor 20 min

















- maak de vloeibare fondant
- smelt eventueel een beetje bruine chocolade voor het maken van de patroon bovenaan
- giet de gesmolten chocolade in de hoek van een zakje
- giet de fondant over het koude gebak en strijk glad uit over de hele bovenkant
- knip een klein hoekje van het zakje met de chocolade en maak een zig zag patroon in de lengte op de fondant. met een satéstokje of tandenstoker trek je verticale lijnen door de fondant. eerst naar boven en de volgende lijn naar beneden en zo verder
- snij het gebak met een warm mes in porties. moest dit moeilijk gaan kan je het gebak terug in de vriezer steken voor enkele minuten

geniet ervan! 















Tips:
- je kan het bladerdeeg voor het bakken in eender welke gelijke vormen snijden bv ronden voor een meer speciale Mille Feuille of gewoon in rechthoeken zodat je er individuele porties van kunt maken zodat je later niet in de gehele stonk moet snijden. Bij mij is het altijd een knoeiboel als ik de Mille moet aansnijden en ziet het er niet meer uit..
- slaag met een lepel of druk de gebakken bladerdeeg stroken zodat deze niet al te bol staan, anders word de Mille te hoog

Reacties